Citronové sušenky
Na 2 plechy:
- 250 g mouky Jizerka
- 70 g bio xylitolu
- 125 g bio másla
- 1 vejce z volného chovu
- 1 bio citron
- 2 PL rýžového sirupu
- 2 PL bio xylitolu na polevu
- 1 ks sušené papayi na ozdobení
- 1 PL pufované quinoy na ozdobení (není nutné)
Máslo utřeme s xylitolem, sirupem a vejcem. Přimícháme mouku a kůru z bio citronu. Vypracujeme těsto a necháme ho zabalené ve fólii v lednici asi hodinu odpočinout. Poté těsto na pomoučněném vále rozválíme. Pokud se nám těsto lepí, můžeme válet přes potravinovou fóli.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Vykrájíme tvary dle libosti a pečeme na pečicím papíře při 175 °C cca 9 minut. Čím tenčí těsto jsme vyváleli, tím rychleji bude upečené, proto průběh pečení raději sledujeme.
Sušenky je potřeba ještě ozdobit citrónovou polevou. Tu si snadno připravíme z xylitolu a citronové šťávy (stejným postupem jako u cukrové citrónové polevy). Ozdobit můžeme sekaným sušenou papayou, pufovanou quinoou a podobně. Hotovo!