Havlovo cukroví

- 70 g lískových ořechů
- 100 g kešu ořechů
- 300 g hladké kukuřičné mouky
- 200 ml bio oleje na pečení
- 110g bio xylitolu
- 1 žloutek
- 2 PL medu
- xylitol na obalení
Lískové ořechy namočíme na dvě hodiny do vody. Poté osušíme v utěrce a nasekáme nadrobno. Xylitol umeleme v elektrickém mlýnku na moučku.
Kešu umeleme najemno v elektrickém mlýnku. Smícháme s ostatními surovinami a nasekanými lískovými ořechy. Prohněteme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3 cm.
Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout přes noc v lednici nebo dvě hodiny v mrazáku.
Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky a pokládáme na pečicí papír. Pokud se nám těsto drolí, každý plátek prsty uhladíme. Pečeme na 150 °C asi 10-15 minut dorůžova. Poslední minuty bedlivě hlídáme, aby se nám cukroví nespálilo. Ještě teplé pomoučíme mletým xylitolem. Vychladlé cukroví uschováme do papírové krabice do chladu. Můžeme jíst už dva tři dny po upečení, po týdnu v chladu je však nejlepší. Hotovo!