Kefírový perník bez lepku a cukru
Na formu 20x10 cm:

- 75 g rýžové mouky bio
- 50 g xylitolu
- 1 PL kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 3 lžičky perníkové koření
- 60 g rozinek
- 250 ml (kozího) kefíru
- 2 PL medu
- 2 PL bio oleje na pečení
- datlový sirup nebo marmeláda bez cukru a čerstvé ovoce na ozdobení
Troubu předehřejeme na 180°. V míse smícháme mouky, xylitol, kakao, jedlou sodu, perníkové koření a rozinky. Přidáme kefír, med a olej a dobře promícháme.
Formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme kokosovým olejem a vysypeme rýžovou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 35 minut. Perník krájíme až po vychladnutí. Ozdobit můžeme datlovým sirupem nebo medem, pufovanou quinoou nebo amarantem a čerstvým ovocem. Hotovo!