Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video
  • Kefírový perník bez lepku a cukru
  • Autor článku
    Cecilie Jilkova

Kefírový perník bez lepku a cukru

 

 

 

 


Na formu 20x10 cm:

Troubu předehřejeme na 180°.  V míse smícháme mouky, xylitol, kakao, jedlou sodu, perníkové koření a rozinky. Přidáme kefír, med a olej a dobře promícháme.

Formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme kokosovým olejem a vysypeme rýžovou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 35 minut. Perník krájíme až po vychladnutí. Ozdobit můžeme datlovým sirupem nebo medem, pufovanou quinoou nebo amarantem a čerstvým ovocem. Hotovo!

  • Autor článku
    Cecilie Jilkova