Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video

Makové muffiny bez lepku a cukru

 

 Na 5 muffinů o průměru 6,5 cm:

○    35 g kukuřičné mouky bio
○    65 g pohankové mouky bio
○    30 g xylitolu
○    2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
○    1 vejce
○    1 bio bílý jogurt (150 g)
○    1 PL bio oleje na pečení
○    1 PL medu
○    1,5 PL máku
○    5 malých čerstvých či mražených švestek, špendlíků nebo slív
○    mák na posypání
○    pufovaný amarant nebo pufovaná quinoa na posypání

Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme obě mouky, xylitol a prášek do pečiva. Mák umeleme (například v elektrickém mlýnku na kávu) a vmícháme do směsi. Přidáme vejce, jogurt, olej a med a vše dobře promícháme.
Naplníme formičky na muffiny do poloviny, potom položíme do každé formičky půlku švestky, špendlíku nebo slívy a formičky doplníme opět těstem. Navrch každého muffinu položíme opět polovinu švestky, špendlíku nebo slívy, posypeme pár zrníčky celého máku a pufovaným amarantem nebo quinoou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Hotovo!

  • Autor článku
    Cecílie Jílková