Ovesné sušenky s jablky bez cukru
Na 2 plechy sušenek:
- 350 g ovesných vloček
- 200 g bio jogurtu
- 100 g bio kefíru
- 2 střední jablka
- 2 PL medu
- 2 PL xylitolu
- 8 PL rozinek
- 40 g čokolády na vaření bez cukru
Vločky pomeleme v mlýnku nebo výkonném mixéru na hrubší mouku. Smícháme s jogurtem, kefírem, medem, xylitolem a najemno nastrouhanými jablky. Jablka můžeme strouhat včetně slupek. 6 PL rozinek a čokoládu bez cukru nasekáme, část nasekané čokolády ponecháme stranou na ozdobu a zbytek čokolády a nasekané rozinky vmícháme do těsta. Zbylé 2 PL celých rozinek také ponecháme stranou.
Troubu předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečicím papírem. Lžící nabíráme těsto a tvoříme na plechu hromádky. Každou hromádku ozdobíme třemi rozinkami nebo kousky čokolády. Pečeme na 180°C asi 45-50 minut. Necháme vychladnout na mřížce. Hotovo!