Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video
  • Bezlepková velikonoční nádivka s tofu
  • Autor článku
    Cecílie Jílková

Bezlepková velikonoční nádivka s tofu

Na 4 porce:
  • 5 bezlepkových rohlíků nebo bulek
  • 6 bio vajec
  • 250 g zeleninového tofu
  • 2 velké jarní cibulky
  • 1 svazek pažitky
  • 1 hrst petrželky
  • 2 hrsti kopřiv
  • 3 kostky zeleninového bujonu bez soli
  • 1 PL lahůdkového droždí
  • 6 PL vody nebo rýžového mléka
  • olej na vymazání formy

Troubu předehřejeme na 175 °C. Pečivo nakrájíme na kostičky, nasypeme do velké mísy a pokropíme vodou nebo rýžovým mlékem s rozpuštěným zeleninovým bujonem. Žloutky oddělíme od bílků, vmícháme do nich lahůdkové droždí a nalijeme také do mísy. Prohněteme. Přidáme nasekanou pažitku, nasekanou petrželku, nasekanou cibulku, nasekané kopřivy a nastrouhané nebo rozmixované tofu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně zapracujeme do těsta.

Zapékací formu vymažeme olejem. Nádivku do ní natlačíme a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Na talíři můžeme ozdobit petrželkou nebo řeřichou. Hotovo!

 

  • Autor článku
    Cecílie Jílková