Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video
  • Cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty
  • Autor článku
    Cecílie Jílková

Cizrnová pomazánka se sušenými rajčaty

  • 1 sklenice bio nakládané cizrny (350g)
  • 10 bio sušených rajčat v oleji
  • špetka libečku
  • špetka rozmarýnu

    Cizrnu i s vodou vylijeme do mixovací nádoby. Pokud chceme mít pomazánku nadýchanější a lehčí, použijeme všechnu vodu ze sklenice. Pokud chceme mít pomazánku sytější a hustší, použijeme jen polovinu vody. Přidáme rajčata a koření a mixujeme ne zcela dohladka, drobná textura je žádoucí. Hotovo!

    Pomazánku podáváme s žitných chlebem či namazanou na kolečkách okurky, případně jako dip k pečené nebo čerstvé zelenině.

    • Autor článku
      Cecílie Jílková