Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video

Dokonalá česneková vegan pomazánka

100 g kešu ořechů
○ 3 stroužky česneku
4 lžíce rýžového mléka
○ 1 kávová lžička mletého kmínu
○ 1 kávová lžička majoránky
○ špetka soli
○ 3/4 kávové lžičky xylitolu nebo 1/2 kávové lžičky medu
○ citrónová šťáva dle chuti

Tuto vegan pomazánku jsem náhodně vymyslela na silvestra z ingrediencí, které jsem zrovna měla po ruce. Občas se zkrátka povede souhra chutí, na které nechcete už nic vylepšovat. Jsem zvědavá, jestli vám také zachutná!

Kešu ořechy umeleme ve výkonném mixéru nebo mlýnku na prášek. (Pokud chystáme pouze jeden talíř jednohubek, pak nám bude stačit uvedené množství ořechů, ale je pravda, že pohodlněji se vyrábí dvojitá várka pomazánky.) Přidáme prolisovaný česnek a všechny další ingredience a rozmixujeme nebo dobře promícháme. Hotovo!

Pomazánku podáváme namazanou na kolečkách okurky či na bezlepkovém pečivu.

  • Autor článku
    Cecílie Jílková