Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video

Hummus

○ 220 g nakládané cizrny
75 g tahini bez soli
○ šťáva z půlky až celého citronu
○ 1 velká špetka soli

Postupů na výrobu hummusu je opravdu hodně a liší se nejrůznějšími detaily – jak poměrem ingrediencí, tak jednotlivými kroky přípravy. Většina receptů uvádí použití olivového oleje, a to čistě z důvodu chuti. Z výživového hlediska je ale vedle tahini pasty další tuk už nadbytečný, ba dokonce může být na škodu.

Nakládanou cizrnu vylijeme i s nálevem do mixovací nádoby. Přidáme tahini bez soli, citron, sůl a mixujeme, dokud hummus není zcela hladký. Hotovo!

Hummus můžete podávat s kousky čerstvé nebo pečené zeleniny, s míchaným salátem nebo bezlepkovým pečivem. Množství citronu a soli můžete poupravit dle vlastní chuti, ale snažte se solit raději méně.

Někteří lidé přidávají do hummusu také česnek, chilli, červenou papriku, pažitku, černé olivy nebo orestovanou cibulku.

  • Autor článku
    Cecilie Jilkova

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 Kč
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods