Mrkvová polévka
○ 700 g očištěné mrkve
○ 150 g cibule
○ 25 g očištěného čerstvého zázvoru
○ 1/2 PL přepuštěného másla
○ 2 kostky zeleninového bujonu bez soli
○ šťáva z 1 pomeranče
○ čerstvý rozmarýn na ozdobu
Mrkve a zázvor nakrájíme najemno, případně nahrubo rozmixujeme. Cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo a na něm restujeme mrkev s cibulí a zázvorem zhruba 5 minut, než zelenina změkne, nikoliv ztmavne. Vše zalijeme litrem vody s bujonem, aby byla zelenina ponořená. Vaříme asi 20 minut, dokud mrkev není měkká. Poté polévku odstavíme a rozmixujeme dohladka. Dochutíme pomerančovou šťávou a ozdobíme rozmarýnem. Hotovo!