Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video

Mrkvová polévka

○ 700 g očištěné mrkve
○ 150 g cibule
○ 25 g očištěného čerstvého zázvoru
○ 1/2 PL přepuštěného másla
2 kostky zeleninového bujonu bez soli
○ šťáva z 1 pomeranče
○ čerstvý rozmarýn na ozdobu


Mrkve a zázvor nakrájíme najemno, případně nahrubo rozmixujeme. Cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo a na něm restujeme mrkev s cibulí a zázvorem zhruba 5 minut, než zelenina změkne, nikoliv ztmavne. Vše zalijeme litrem vody s bujonem, aby byla zelenina ponořená. Vaříme asi 20 minut, dokud mrkev není měkká. Poté polévku odstavíme a rozmixujeme dohladka. Dochutíme pomerančovou šťávou a ozdobíme rozmarýnem. Hotovo!

  • Autor článku
    Dusan Mesarc

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 Kč
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods