Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video

Rajská polévka

○ 300 g rajčat
○ 400 g bio sekaných rajčat v rajčatové šťávě
○ 1 cibule
○ 1-2 lžíce xylitolu nebo medu
○ 1 lžíce bazalky
○ 1 lžíce rozmarýnu
○ prolisovaný česnek dle chuti
○ asi 15 kuliček nového koření
○ 4 hřebíčky
○ 4 bobkové listy

Cibuli a nakrájená čerstvá rajčata povaříme v troše vody na pánvi doměkka, poté scedíme a rozmixujeme společně se sekanými rajčaty v rajčatové šťávě. Není nutné mixovat polévku zcela dohladka, drobné kousky rajčat ji jen pozdvihnou. Směs vlijeme do hrnce a na mírnějším ohni vaříme společně s ostatními ingrediencemi, dokud se chutě neprolnou. Hotovo!

  • Autor článku
    Cecílie Jílková