Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video

Raw sushi

○ 1,5 kg mrkve
○ 3–4 PL jablečného octa
1 PL medu
○ 1 PL mletého sušeného zázvoru
○ 1/2 zralého manga
○ 1 zralé avokádo
○ 9 plátků nori řasy
○ rolovací podložka na sushi


Mrkev odšťavníme v odšťavňovači a šťávu vypijeme. Drť smícháme s polévkovou lžící octa a medu, zasypeme zázvorem a promícháme. Avokádo a mango nakrájíme na nudličky. Rozprostřeme nori na podložku, do středu dáme cca 5 cm široký pruh mrkve, udusáme lžící, na jeho střed vytvoříme proužky z nakrájeného ovoce a na ně opět přitlačíme vrstvu mrkve. Navlhčíme spodní okraj nori octem a balíme závitek. Když dojdeme k hornímu okraji, navlhčíme ho také a dokončíme rolku. Krájíme pilovacími pohyby ostrým nožem. Hotovo!

Pokud nemáte odšťavňovač, můžete mrkev najemno nastrouhat a vyždímat. Výsledné sushi bude mokřejší, ale nic míň dobré. ☺

  • Autor článku
    Cecilie Jilkova