Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video

Špagety na sezamu

Na 2 porce:

160 g bezlepkových špaget
○ 200 g cherry rajčátek
○ 1 mladá cibulka
○ 1/2 žluté kapie
○ 1 červená cibule
○ 3 stroužky českého česneku
2 PL raw tahini pasty bez soli
○ 2 PL shoyu omáčky
1 PL datlového sirupu nebo medu
○ 1/2 PL sezamu
○ špetka pepře


Rajčátka dáme péct na 200 °C, dokud zcela nezměknou. Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Na pánvi povaříme v 1 cm vody plátky cibule a žluté papriky, dokud nezměknou. Přidáme prolisovaný česnek, tahini pastu, shoyu omáčku, sirup nebo med a kolečka mladé cibulky a ještě chvíli vaříme, dokud česnek neztratí štiplavost. Nakonec smícháme špagety, rajčátka i směs z pánve dohromady a zasypeme zlehka sezamem. Hotovo! 

Dejte si ke špagetám zeleninový salát. Sníte tak menší porci těstovin a více zeleniny. ☺

  • Autor článku
    Cecílie Jílková