Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video

Jahodový koktejl s proteinem

Na 2 porce:

○ 2 banány
○ 1 hrnek jahod
1 hrnek rýžového mléka
1 odměrka vanilkového rýžového proteinu
20 g ořechů kešú
○ 1/2—1 hrnek vody

Pro přípravu tohoto koktejlu se skvěle hodí mražená kolečka pře-zrálých banánů. Pokud nemáte mražené banány nebo nemáte výkonný mixér či food procesor, můžete použít také banány čerstvé.

Ořechy kešú večer předem zalijeme v misce nebo hrnku studenou vodou a necháme v pokojové teplotě máčet přes noc. Ráno vodu vylijeme.

Do mixovací nádoby vložíme mražená kolečka banánu, ořechy kešú a přidáme rýžový protein, rýžové mléko a vodu. Mixujeme, dokud hmota nebude zcela hladká. Poté přidáme jahody a mixujeme kratší dobu, ne zcela dohladka. Drobné kousky jahod jsou žádoucí. Ihned podáváme.

Ozdobit můžeme plátky jahod, pufovaným amarantem, ovesnými vločkami a podobně. Hotovo!