Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Ikona Přehrát video

Okurková limonáda

○ jedna okurka hadovka
○ dvě limetky nebo dva citrony
med, případně xylitol nebo rýžový sirup


Omytou okurku nakrájíme na tenké plátky, případně použijeme krouhač či spiralizér. Zalijeme vodou, přidáme šťávu z limetek nebo citronů a dosladíme. Pro obměnu můžeme také použít navíc čerstvou mátu nebo zázvor. Podáváme vychlazené. Hotovo!

Pro slazení tekutých jídel nebo nápojů volím nejraději březový cukr čili xylitol. Má velmi nízký glykemický index, takže nehrozí rozkolísání hladiny krevního cukru. Navíc je na rozdíl od medu přátelský k zubní sklovině!

  • Autor článku
    Cecilie Jilkova